Nikola Dobroslavić

Dubrovačka-neretvanska županija

Iako je profesor filozofije i engleskog jezika, Nikola Dobroslavić je cijelu profesionalnu karijeru proveo u turizmu i politici

Nikola Dobroslavić rođen je u Slanom, naselju u sklopu općine Dubrovačko primorje, 2. siječnja 1949. godine. Privatno je oženjen i ponosni otac troje djece. Sveučilišnu diplomu stekao je na Filozofskom fakultetu u Zadru. Iako mu je službena akademska titula ‘profesor filozofije i engleskog jezika’. Dobroslavić je velik dio profesionalne karijere proveo u turizmu.

Prva radna iskustva vezana su mu uz hotele ‘Admiral’ i ‘Osmine’ u Slanom gdje je radio kao voditelj restorana. Nakon toga postaje zamjenik direktora, a ubrzo i zamjenik hotela Osmine.

Političku karijeru započinje kao HDZ-ov načelnik općine Dubrovačko primorje i tu važnu dužnost obavlja dugi niz godina, točnije od 1997. do 2009. godine. Tad prvi puta postaje župan Dubrovačko – neretvanske županije, a trenutno obnaša već četvrti uzastopni mandat u najjužnijoj hrvatskoj regiji. Na izborima 2021. godine pobijedio je u drugom krugu izbora s osvojenih 52,07 posto glasova protiv protukandidata Bože Petrova.

Zamjenici:

  • Joško Čebalo
  • Žaklina Marević