Mato Lukić

Osječko-baranjska

Mato Lukić preuzima vodeće mjesto u Osječko-baranjskoj županiji nakon što je dosadašnji župan Ivan Anušić imenovan za ministra obrane u Vladi RH, i to s pozicije zamjenika župana.

Rođen je 6. rujna 1973. godine u Osijeku, završio je Kineziološki fakultet, potom i studij Socijalnog rada, a trenutno je polaznik Poslijediplomskog specijalističkog studija Psihosocijalni pristup u socijalnom radu na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U lipnju 1991. godine uključio se u obranu Republike Hrvatske kao maloljetni dragovoljac Domovinskog rata, pripadnik 106. i 130 brigade, kasnije pripadnik Vojne policije te 3. Gardijske brigade. Aktivno je sudjelovao u vojno – redarstvenoj akciji „Bljesak“, dva puta odlikovan odlukom Predsjednika Republike Hrvatske te pismeno pohvaljen za iskazanu hrabrost i časno izvršavanje borbenih zadataka. U Hrvatskoj vojsci ostao je punih 10 godina.
U sustavu socijalne skrbi radio je 15 godina, od toga pet godina na mjestu ravnatelja u Domu za odgoj djece i mladeži Osijek. Od veljače 2018. godine bio je ravnatelj Doma zdravlja Osječko – baranjske županije. Oženjen je, otac dvije kćeri i s obitelji živi u Osijeku.