U narednih nekoliko tjedana predstavit ćemo 32 projekta koji su ušli u finale našeg izbora za Najbolji EU projekt kojega, drugu godinu zaredom, provodimo u suradnji s Jutarnjim listom,  Hrvatskom  zajednicom županija i Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj, a uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Stručni žiri izabrat će pobjednike u četiri kategorije – Doprinos znanosti i inovacijama; Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici; Doprinos prekograničnoj suradnji, te Doprinos poduzetništvu, a svog pobjednika birat će i građani preko posebne platforme koju ćemo otvoriti nakon što predstavimo sve projekte.

 

U projekt je bilo uključeno 59 dugotrajno nezaposlenih osoba s invaliditetom koji su bili pripremljeni za tržište rada što je rezultiralo zaposlenjem šest korisnika po završetku programa

Model aktivacije dugotrajno nezaposlenih osoba s invaliditetom kroz razvoj i provedu prilagođenih programa osposobljavanja i radnog treninga projekt je predložen u izboru za najbolji EU projekt u kategoriji Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici od strane Razvojne agencije Zagreb za koordinaciju i poticanje regionalnog razvoja

Vrijednost projekta bila je 835.889 kuna i u potpunosti su sredstva povučena iz Europskog socijalnog fonda, počeo se je provoditi  26.3.2019. godine i trajao do 27.10.2020. godine na području Zagreba i Zagrebačke županije.

Povećati zaposlenje osoba s invaliditetom za zanimanje pomoćni kuhar i čistačica bio je glavni cilj projekta.

U projekt je bilo uključeno 59 dugotrajno nezaposlenih osoba s invaliditetom koji su bili pripremljeni za tržište rada što je rezultiralo zaposlenjem šest korisnika po završetku programa. Za potrebe projekta kreirana su dva programa osposobljavanja – program za poslove čišćenja i program za pomoćne kuhare te je kao dodana vrijednost izrađen priručnik „Mala kuharica“ prilagođen osobama s invaliditetom. Kroz program su korisnici  prošli radni trening za određene poslove te su uz to sudjelovali u ciklusu radionica komunikacijskih vještina i radionica informatičkog osposobljavanja. Kroz te se je radionice korisnike motiviralo i osnaživalo za ulazak u tržište rada te se radilo na osnaživanju njihovih vještina.

Opremljen je i trening centar za poslove kuhanja koji će i nadalje poslužiti za provedbu sličnih programa u Ustanovi za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (URIHO). Priručnik „Mala kuharica“ prilagođen je osobama s invaliditetom te je dostupan u fizičkom i elektronskom obliku. Po završetku programa nekoliko korisnika je pronašlo zaposlenje što je dodana vrijednost projekta.
Na kraju, korisnost ovog projekta vidljiva je u podizanju svijesti o važnosti uključivanja osoba s invaliditetom na tržište rada i doprinosu koji oni mogu pružiti zajednici.

“Moja uloga je izvoditi pokazne vježbe, česte pokazne vježbe, više puta na dan. Treba polako, ide se korak po korak. Najčešće na primjerima iz svakodnevnog života, slikovito im prikazati, kako bi mogli lakše shvatiti što se govori. Pokazne vježbe su kako recimo partviš držati, kako kantu isprati, koje krpe su za što, znači od najosnovnijih primjera prema težima. Vodi se računa o zaštitnim mjerama, koje su kemikalije opasne, da je potrebno nositi zaštitne rukavice i slično. U ovom programu edukacija traje mjesec i pol i zapravo vide se veliki rezultati. Ako se radi o osobama s intelektualnim teškoćama, na početku su sputani, ne snalaze se u prostoru, a nakon 15 – 20 dana se osjeti njihova sloboda. Kao da su bili zatvoreni, začahureni u četiri zida, pa su se u novom okruženju otvorili. Mene mogu uvijek kontaktirati, pitati za savjet, tu sam za njih.” – izjavila je prilikom provedbe programa radna instruktorica Ružica Ćurković.

Nositelj projekta bio je URIHO  te partner Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Zagreb.

Prema podacima na početku provođenja tog EU projekta, u RH je bilo 5 400 nezaposlenih osoba s invaliditetom, od kojih gotovo 1 200 iz Zagreba. Njih više od 70 posto nezaposleno je bilo dulje od godinu dana, a 17 posto njih taj status je imao više od osam godina. Trećina osoba s invaliditetom u Hrvatskoj nema ni dana radnog staža.

Inače, poslodavci imaju obvezu zaposliti tri posto osoba s invaliditetom ako imaju više od 20 radnika, a najveći je problem u kvalifikacijskoj strukturi nezaposlenih koja ne prati potrebe tržišta rada. (L.K.)