U narednih nekoliko tjedana predstavit ćemo 32 projekta koji su ušli u finale našeg izbora za Najbolji EU projekt kojega, drugu godinu zaredom, provodimo u suradnji s Jutarnjim listom,  Hrvatskom  zajednicom županija i Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj, a uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Stručni žiri izabrat će pobjednike u četiri kategorije – Doprinos znanosti i inovacijama; Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici; Doprinos prekograničnoj suradnji, te Doprinos poduzetništvu, a svog pobjednika birat će i građani preko posebne platforme koju ćemo otvoriti nakon što predstavimo sve projekte.

 

Dodijeljeno je i 13  potpora male vrijednosti u iznosu od 390.000 kuna od strane Koprivničko-križevačke županije 

Provedbom projekta Partnerstvo za sve 2 doprinijelo se je poboljšanju zapošljivosti dugotrajno nezaposlenih osoba, žena i mladih do 29 godina što je bio jedan od ciljeva projekta i bio poseban izazov na tržištu rada. U tom smislu bilo je prijeko potrebno osigurati razvoj i provedbu inovativnih lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja, što je postignuto uspješnom provedbom navedenog projekta kojeg je u izbor za najbolji EU projekt u kategoriji Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici prijavila PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije.

Projekt je započeo s provedbom 14. svibnja 2018. godine, a završio je 14. studenoga 2020. godine.

Ukupna vrijednost projekta bila je 1.999.427,02 kune, uz vlastito sufinanciranje od 18.462,76 kuna, dok je iznos isplaćenih bespovratnih sredstava bio 1.882.150,57 kuna.

Nositelj projekta bila je Razvojna agencija PORA KKŽ, a partneri Koprivničko-križevačka županija, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci, HGK Županijska komora Koprivnica, HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije i Enter Koprivnica d.o.o.

Suradnjom partnera u projektu razvijeni su i uspješno realizirani inovativni programi osposobljavanja za nezaposlene pripadnike ranjivih skupina za zanimanja konobar/ica, kozmetičar/ka, radijski voditelj/ica i ostale jednostavne poslove u ugostiteljstvu temeljem kojih su provedene aktivnosti mentoriranja za 6 nezaposlenih osoba kod 5 poslodavaca, dok je kroz osnivanje i rad Kluba za zapošljavanje provedeno osnaživanje i motiviranje pripadnika ranjivih skupina za ulazak na tržište rada. Provedena su i individualna savjetovanja s polaznicima radionica i edukacija te su održane razne edukacije za sveukupno 128 nezaposlenih pripadnika ranjivih skupina. Organizirana je i provedena radionica na temu PCM – Upravljanje projektnim ciklusom, konferencija „Izazovi ženskog poduzetništva” i mini konferencija na temu „Skener osobnosti“, organiziran je i proveden „IT” Boot camp, kao i „Taste the idea” Boot Camp za nezaposlene osobe. Uređen je prostor Tehničkog tajništva LPZ-a KKŽ, koji je postavljanjem stubišne rampe prilagođen osobama s invaliditetom. Prošireno je članstvo LPZ-a KKŽ za 3 nova člana te je organizirano i provedeno 5 radionica za zaposlenike institucija članova LPZ-a s ciljem unapređenja kapaciteta i umrežavanja LPZ-a KKŽ.

Jedna od najuspješnijih inicijativa svakako je izrada Programa dodjele potpora male vrijednosti te dodjela i potpisivanje 13 Ugovora o dodjeli potpore male vrijednosti u iznosu od 390.000 kuna od strane Koprivničko-križevačke županije kao partnera u projektu, čime je kroz samozapošljavanje izravno potaknut razvoj malog poduzetništva. Ta je inicijativa prepoznata i uspješno nastavljena i nakon završetka ovog projekta, budući da su potpore dodijeljene i 2020. i 2021. godine.

Kombinacijom projektnih aktivnosti od strane svih partnera u projektu i njihovom uspješnom provedbom ostvaren je značajan doprinos poboljšanju zapošljivosti ranjivih skupina na području Koprivničko-križevačke županije.

Projektom su ostvarene mnogobrojne koristi za Koprivničko-križevačku županiju jer je zahvaljujući dodijeljenim potporama male vrijednosti u okviru projekta potaknut razvoj poduzetništva i samozapošljavanja na području Koprivničko-križevačke županije te je otvoreno 13 novih mikro tvrtki i obrta, a mjera je nastavljena i nakon završetka projekta. Zaključno, projektom je čak 159 pripadnika ciljanih skupina kroz 17 raznih radionica i ostalih događaja motivirano i osnaženo za uključivanje na tržište rada. Unaprijeđeni su uvjeti rada kroz uređivanje prostorija Tehničkog tajništva LPZ-a KKŽ koje zajedno s novoosnovanim Klubom za zapošljavanje nastavlja svoj rad na poboljšanju zapošljivosti i u godinama nakon završetka provedbe projekta. (L.K.)