Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama za drugo tromjesečje 2022. u odnosu na isto razdoblje 2021. porasla je u svim županijama. Najveći porast bio je u Primorsko-goranskoj županiji, Dubrovačko-neretvanskoj, Krapinsko-zagorskoj, Virovitičko-podravskoj te Varaždinskoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Nakon Zagreba, najveće su plaće u Primorsko-goranskoj županiji.

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća  u Primorsko-goranskoj županiji bila je veća za 9,3%, Dubrovačko-neretvanskoj 8,8 posto, u Krapinsko-zagorskoj za 8,7 posto, Virovitičko-podravskoj 8,4 posto te po 8,1 posto u Varaždinskoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

PROSJEČNA MJESEČNA ISPLAĆENA NETO PLAĆA PO ZAPOSLENOME U PRAVNIM OSOBAMA PO ŽUPANIJAMA

Najviša prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama za drugo tromjesečje 2022. isplaćena je u Gradu Zagrebu, u iznosu od 9.112 kuna, slijede one u Primorsko-goranskoj,  7.762 kune, u Zagrebačkoj županiji 7.715 kuna, 7.369 u Karlovačkoj županiji, pa 7.350 u Istarskoj te u Krapinsko-zagorskoj 7.323 kuna.

I prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama za drugo tromjesečje 2022. u odnosu na isto razdoblje 2021. porasla je u svim županijama. Najveći porast također je bio u Primorsko-goranskoj županiji i Dubrovačko-neretvanskoj županiji. (L.K.)