Božo Galić

Vukovarsko-srijemska

Boži Galiću je ovo četvrti mandat na čelu najistočnije hrvatske županije

Božo Galić rođen je u Bosni i Hercegovini 30. kolovoza 1952. godine. Srednju je školu završio u Vinkovcima, dok je 1977. godine postao diplomirani inženjer kulturne tehnike diplomiravši na Geodetskom fakultetu u Zagrebu. Godine 1979. počinje raditi u struci kao projektant i rukovoditelj izgradnje vodovodnih objekata i odvodnje te tehnički rukovoditelj u Vinkovačkom vodovodu i kanalizaciji, a 1994. godine postaje direktor.

Politikom se aktivno počinje baviti 1997. godine kad postaje zamjenik gradonačelnika Vinkovaca. Dužnost zamjenika obnaša do 2001. godine, a 2004. godine postaje državni tajnik u Upravi za vodno gospodarstvo u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva. Godinu dana kasnije, Galić dobiva prvi mandat vukovarsko-srijemskog župana, a na izborima 2017. izborio je i svoj četvrti mandat zaredom.

Dugi niz godina aktivan je u strukovnim udrugama na županijskoj i državnoj razini, kao što su Društvo za zaštitu voda, Društvo građevinskih i arhitektonskih inženjera i tehničara, Udruga vodovoda Hrvatske te je dobitnik Zahvalnice Domovinskog rata.

Zamjenici

  • Damir Brna
  • Josip Dabro
  • Đorđe Ćurčić