Virovitičko-podravska županija za programe i projekte udruga s našeg područja na godišnjoj razini izdvaja više od 120.000 eura. U utorak je u Tehnološkom inovacijskom centru u Virovitici, DVD-ima i udrugama od općeg interesa za VPŽ, ugovore na prigodnoj svečanosti, uručio virovitičko-podravski župan Igor Andrović. Na temelju prijave na javni poziv Virovitičko-podravske županije, sredstva su odobrena za 119 programa i projekata DVD-a i udruga od općeg interesa VPŽ, a već ranije, sredstva su dobile udruge proistekle iz Domovinskog rata, kao i udruge u kulturi…
Uz župana Androvića, svečanosti su nazočili i – zamjenik župana Marijo Klement, županijska pročelnica Službe za poslove župana i opće poslove Jasna Abramović, te pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu VPŽ Bojan Mijok.
– Za programe i projekte udruga s našeg područja, ove godine Virovitičko-podravska županija je izdvojila 10.000 eura više nego u 2023. Nastojat ćemo i nadalje povećavati sredstva za vaš rad, jer brojne i vrijedne udruge, bogatstvo su Virovitičko-podravske županije i mi ćemo uvijek biti uz vas – istaknuo je između ostalog virovitičko-podravski župan Igor Andrović. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)