Kad se ove godine otvori, s vrha Centra za posjetitelje Križnica, pucat će najljepši pogled na izlazak ili zalazak sunca uz rijeku Dravu. Ovaj Centar za posjetitelje Križnica – Interpretacijskog centra rezervata biosfere Mura – Drava – Dunav, kad se završi, bit će spektakularan.

Križnica će s njim u budućnosti postati središte turizma općina Pitomača. Riječ je o projektu vrijednom 15,5 milijuna kuna čiji je nositelj Općina Pitomača. Partneri na projektu su Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije i Turistička zajednica općine Pitomača.

Projektnu prijavu izradila je VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije u suradnji s Općinom Pitomačom. U sklopu projekta gradi se i oprema Centar, uređuje se perivoj, pješačko-biciklističke staze, istraživačka stanica, rekreativno-turistički sadržaji… Bit će nadaleko najljepši turistički sadržaj na obali rijeke Drave… (www.vpz.hr.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)