Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban održao je tradicionalno primanje za učenike i mentore iz škola naše županije koji su na državnim i međunarodnim natjecanjima iz znanja i struke u 2023./2024. školskoj godini ostvarili uspjeh osvojivši jedno od prva tri mjesta. Tom prilikom dodijelio je i priznanja najuspješnijim učenicima i njihovim mentorima, kao i posebne plakete. „Srce mi je ispunjeno! Imamo 78 nagrada koje idu u našu županiju. Zaista sam iznimno sretan jer broj nagrađenih učenika iz godine u godinu raste. Imamo 10 kolektivnih nagrada, 24 nagrade za treće mjesto, 23 nagrade za drugo mjesto i čak 21 nagrada za prvo mjesto. Mnogi od njih će steći znanje i iskustvo diljem svijeta, ali moja im je poruka da se vrate ovdje, u svoju domovinu. Najveći dio ovih učenika iznikao je i preko našega Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije“, izjavio je Boban.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu Tomislav Đonlić ističe kako Splitsko-dalmatinska županija po broju nagrađenih učenika prednjači u odnosu na druge županije. „Jako smo sretni i zadovoljni, a inače smo županija koja jako puno ulaže u obrazovanje. U tom smo sektoru najveći uz Zagreb, tako da je logično da ulažemo najviše. Poseban trud ulažemo i u rad s darovitom djecom unaprjeđivanjem pedagoškoga standarda. Tako sve potičemo da rezultati budu što bolje“, izjavio je Đonlić i dodao kako je današnji događaj potvrda kvalitetnoga rada.

Luka Rančić je učenik 8. razreda Osnovne škole Split 3. Osvojio je dva prva mjesta na državnom natjecanju iz matematike. „Trebalo je puno truda, puno se i dugo radilo. Zadovoljan sam uspjehom i puno mi znači što se takav uspjeh priznaje“, rekao je ovaj budući gimnazijalac. (Splitsko-dalmatinska županija)