Razvojna agencija SIMORA u partnerstvu s Agencijom za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD” i Asocijacijom za demokratski prosperitet – Zid iz Podgorice provodi prekogranični projekt CREATIVE@CBC s ciljem razvoja mreže kreativnih industrija i osnivanjem kreativnih centara koji promiču nove poslovne modele u svrhu poticanja gospodarskog razvoja.

“Za razvoj kreativnih industrija izuzetno je važno stvoriti povoljno okruženje ali i međusektorsku vezu između IT, kulturne i tradicionalne industrije. Ovaj projekt omogućuje pristup znanju, tehnologijama, postižući učinak prema lokalnoj i regionalnoj politici koje osmišljavaju potpore povećavajući tako dinamiku kreativnih industrija.”, izjavila je Andreja Šeperac, zamjenica direktora RA SIMORA.

Na nedavno održanom sastanku svih partnera u Podgorici napravljen je pregled dosadašnjih aktivnosti u provedbi projekta te su dogovorene buduće aktivnosti. Razmijenjena su iskustva vezana uz provođenje edukacija i treninga za ciljane skupine te su dogovoreni detalji vezani za provedbu kokreacijskog programa namijenjenog postojećim i budućim poduzetnicima kroz kojeg bi na kraju uz pomoć mentorstva i edukacije dobili razrađenu poslovnu ideju, odnosno formirane poslovne koncepte, s kojima će biti spremni za izlazak na komercijalno tržište. U tijeku su i edukacije za grupu zainteresiranih polaznika na temu digitalne multimedije.

Podsjećamo, projekt “CREATIVE@CBC – Development of Cross-Border Cooperation Network of Creative Industries” provodi se od lipnja 2020. godine. Ukupne je vrijednosti 595.214 EUR i financiran je sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije. (SIMORA)