Za realizaciju svoje ideje, g. Čorić je koristio mjere Programa ruralnog razvoja, a kroz svoj Program razvoja poljoprivrede Šibensko-kninska županija mu je s 30 tisuća kuna sufinancirala kupnju sadnica smokava i poljoprivredne mehanizacije. Ovaj mladi poljoprivrednik uskoro planira proširiti djelatnost na preradu plodova smokve u džemove, sušene smokve i smokvenjake koje će nuditi u vlastitoj kušaonici.

Ministrica Vučković je pohvalila njegovu poduzetničku ideju naglasivši kako je povezivanje poljoprivrede i turizma ono čemu mediteranska poljoprivreda posebno teži.

„Program ruralnog razvoja sve se bolje koristi upravo zahvaljujući stalnim inicijativama lokalnih poljoprivrednika, kao i dobroj pripremljenosti projektno-tehničke dokumentacije od strane gradova, općina i županija. Putem Programa ruralnog razvoja i drugih naših programa na području Šibensko-kninske županije ugovorili smo značajna sredstva u iznosu od gotovo 400 milijuna kuna, a u ovoj županiji se sve bolje koristi i operativni program za pomorstvo i ribarstvo. Na tom je području Šibensko-kninska županija pripremila brojne projekte te smo već ostvarili izvrsnu suradnju, kakvu očekujem i ubuduće.“, naglasila je ministrica Vučković.

Ministrica je potom obišla uvalu svetog Petra u Šibeniku gdje su upravo započeli radovi  na izgradnji Centra za razvoj marikulture, u sklopu kojega će se izgraditi i  Purifikacijski centar opremljen linijom strojeva za prihvat, čišćenje i pakiranje školjaka i sustavom za depuraciju. Centar će svoje usluge pružati svim zainteresiranim korisnicima, najvećim dijelom uzgajivačima školjaka u Šibensko-kninskoj županiji.

„Naša županija baštini dugu i bogatu tradiciju u školjkarstvu, a uspostavom ovog Centra započinje jedna nova era u toj djelatnosti, što će se u konačnici povoljno reflektirati na opći razvoj i konkurentnost gospodarstva Šibensko-kninske županije.“, kazao je župan Goran Pauk.

Ukupna vrijednost projekta izgradnje Centra za razvoj marikulture je 4,5 milijuna kuna, a 100%-tni iznos financiran je iz europskih sredstava i državnog proračuna Republike Hrvatske. Svrha uspostavljanja Centra jest na okolišno održiv način unaprijediti i poboljšati kvalitetu i količinu marikulturnih proizvoda; osnažiti znanje i profesionalnost uzgajivača školjaka i riba; razviti inovacijski potencijal proizvodnje te poboljšati plasman marikulturnih proizvoda, posebice šibenskih dagnji u Hrvatskoj i inozemstvu.

Nakon uvale svetog Petra, ministrica je sa suradnicima obišla i lokaciju buduće ribarske luke u uvali Peleš u Rogoznici, za koju je već izrađen projektni program za realizaciju kopnenog i morskog dijela buduće luke, kao i idejni projekt, maritimna studija, elaborat zaštite okoliša i idejni projekt pristupne ceste.

Troškovi gradnje ribarske luke i njezinih sastavnih dijelova: lukobrana, unutarnje i vanjske obale za prihvat ribarica, unutarnje obale  za prihvat manjih plovila i plovila ribogojilišta, interne lučke prometnice, površina za skladištenje ribarske opreme te pristupne ceste s parkiralištem, iznose ukupno 78.250.000,00 kn.

Na kraju svog današnjeg boravka u Šibensko-kninskoj županiji, ministrica Vučković posjetila je Rogoznicu te obišla upravo izgrađenu novu rogozničku rivu. (Šibensko-kninska županija)