Dana 19. siječnja 2023.g. održan je sastanak ravnatelja JU Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije, g. Vedrana Kružića te ravnatelja JU Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije, dr.sc. Vilka Klasana.

Između ostalog, na sastanku se raspravljalo o napretku projekata Regionalnih centara kompetentnosti u strukovnim zanimanjima, projektima u kojima su obje Razvojne agencije u suradnji sa svojim županijama i strukovnim školama povukle više od 194 milijuna kuna EU sredstava, iz europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) i europskog socijalnog fonda (ESF). Od ukupnog iznosa, više od 105 milijuna kuna vrijednih aktivnosti, realizira se na području Karlovačke županije. Dodatno za Karlovačku županiju, zbog posljedica potresa, uz navedeni iznos, Razvojna agencija Karlovačke županije izradila je četiri prijave za Fond solidarnosti EU, kroz koji su osigurana još dodatna 3,24 milijuna kuna za sanaciju šteta od potresa. Odnosno, za ponovno projektiranje, razgradnju i čišćenje ostataka starog objekta Oružane u Karlovcu

Obzirom na više izvora financiranja i usporedne provedbe aktivnosti iz 10 Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, koordinacija aktivnosti u godini u kojoj projekti RCK moraju biti završeni je od posebnog značaja, oko čega su se složila oba Ravnatelja, pri čemu se nastavljaju daljnje redovite koordinacije na operativnoj razini provedbe ovih projekata.

Ugostiteljska škola iz Opatije nositelj je projekta  MREŽA KOM5ENTNOSTI koji ima za cilj uspostavljanje prostorno tehničkih uvjeta za rad regionalnog centra kompetentnosti u podsektoru turizma i ugostiteljstva te stvaranje suradnje s gospodarskim sektorom na području Primorsko-goranske i Karlovačke županije.

Projekt „RCK KaRijERA“ odnosi se na uspostavu prostorno tehničkih uvjeta Regionalnog centra kompetentnosti u podsektoru elektrotehnike i računalstva (izgradnja, adaptacija i opremanje) te stvaranje mreže suradnje između različitih sektora na području dvije županije.

Raspravljalo se i o partnerstvu na budućim programima INTERREG prekogranične suradnje, posebno u području pametnih urbanih i ruralnih rješenja te razvoja održivog turizma, Planovima razvoja obje županije te mogućnostima u novoj financijskoj perspektivi EU. (Razvojna agencija Karlovačke županije, L.K.)