Zamjenica župana Marina Medarić prisustvovala je otvorenju logopedske ambulante smještene u zgradi sveučilišnih odjela na kampusu Sveučilišta u Rijeci. Ambulanta, podružnica Zavoda za audiologiju i fonijatriju riječkoga Kliničkoga bolničkog centra djeluje u sklopu Logopedskog centra, nastalog sporazumom riječkoga Sveučilišta i KBC-a, a kojeg su financijski pomogli Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka.

Iskazavši zadovoljstvo otvorenjem ambulante, zamjenica župana Marina Medarić istaknula je je kako je studija logopedije u Rijeci bio san mnogih generacija, a sada je ostvaren. „Ovaj logopedski centar svakako će biti na pomoć lokalnog zajednici, ali i studentima logopedije koji će moći održavati svoje edukacije. PGŽ osnivač je niza odgojno-obrazovnih i zdravstvenih institucija te smo svjesni koliko je ovakvog stručnog kadra malo“, rekla je Medarić te podsjetila da PGŽ često zajedno s jedinicama JLS sufinancira rad i projekte kako bi se pružila jednaka dostupnost usluga svim stanovnicama županije te na neki način motiviralo ljude da dođu u Gorski kotar i na otoke.

Rektorica Snježana Prijić Samaržija rekla je kako se dugo tražilo rješenje za smanje deficita logopedske struke na području županije, a pokazalo se u pokretanju studija logopedije i osnivanju logopetskog centra. Podsjetila je kako je sveučilište opremilo ambulantu ne-medicinskom opremom i preuzelo podmirivanje troškova režija dok je KBC organizirao rad logopeda i konzilijarne uloge liječnika specijalista te instaliralo odgovarajuću informatičku podršku i infrastrukturu.

Alen Ružić, ravnatelj riječkoga KBC-a istaknuo je da će se kroz studij logopedije školovati stručnih kadrova potrebni za djelovanje Zavoda za audiologiju i fonijatriju, a i riješiti problem nedostatka logopeda u Primorsko-goranskoj županiji.

Zdravko Kolundžić, predstojnik Logopedskog centra i voditelj studija logopedije ukazao je na važnost stjecanja praktičnih znanja i vještina, nužnih budućim logopedima, a koje će novootvorena ambulanta omogućiti.

Zadovoljstvo otvorenjem ambulante iskazali su i zamjenik gradonačelnika Marko Filipović te v.d. pročelnica Zavoda za audiologiju i fonijatriju i voditeljica ambulante za logopediju Diana Maržić. (Primorsko-goranska županija)