Mladi su svakako u središtu zanimanja i moga kraja i moga budućeg i dosadašnjeg djelovanja. Lika, odnosno Ličko-senjska županija više ne smije gubiti mlade, ali ni bilo koju drugu dobnu populaciju i uvođenjem sustavnih poticajnih mjera, sinergijom i podrškom Vlade RH, oni se neće raseljavati. Primarno se to odnosi i na sve one mlade koji napuštaju naš grad ili županiju zbog srednjoškolskog ili fakultetskog obrazovanja. Njih treba stipendirati, a deficitarne kadrove privlačiti jasnim poticajnim mjerama i razvojem gospodarstva. Kada se ostvare pretpostavke za otvaranjem novih radnih mjesta ljudi više neće napuštati svoju djedovinu, rekao je ličko- senjski župan Ernest Petry za portal Objektivno.hr.

Ustvrdio je kako je u većini županijskih trgovačkih društava i ustanova stanje dosta alarmantno u smislu financijskih pokazatelja.

Osvrnuo se je i na EU novac.

‘Brzina, točnost i stručnost u povlačenju sredstava iz EU fondova su prevažni i tu ću gledati isključivo realne i objektivne pokazatelje. Jasno je kako LIRA treba biti „top“ u razvoju županije i na usluzi svim njezinim žiteljima. Tu apsolutno neće biti ni popusta ni razumijevanja za neuspjeh.’ – nastavio je.

Rekao je i kako mu je rad usmjeren na suradnji sa svim gradonačelnicima i načelnicima općina s područja Županije i misli da se samo na takav način, uz zajedničku suradnju i zajedničko djelovanje može revitalizirati posrnulo gospodarstvo u Županiji.

Inače, sutra počinje tradicionalna manifestacija “23. Jesen u Lici”.

‘Mjesto koje baštini izvornost, ličko naslijeđe i autohtonost, a opet organizacijskim i ljudskim potencijalima predstavlja današnju Liku i njezine žitelje. Cilj mi je da ”Jesen u Lici” zaživi i izvan Gospića. Neka uđe, simbolično, i u ostale naše gradove i općine; omogućit ćemo svim našim proizvođačima online prodaju itd. A da ne govorim tek o partnerstvu devet županija, o visokom pokroviteljstvu predsjednika Sabora RH – gospodina Gordana Jandrokovića. Uz nazočnost visokih gostiju iz političkog i javnog života RH, ovogodišnja ”Jesen u Lici” postat će buduća atrakcija koja će živjeti kroz cijelu kalendarsku godinu.’ – rekao je župan Petry. (Objektivno.hr, L.K.)