Započela je trodnevna konferencija za STEM nastavnike, koji dolaze iz cijele Hrvatske.

“StemKa je rezultat volontiranja 9 nastavnika. Hvala puno što nam pomažete da radimo promjene u obrazovanju”, istaknula je ispred Organizacijskog odbora StemKe Antonija Capan.

“STEM konferencija je važna jer u njoj istaknuti nastavnici populariziraju stem područje učenicima. Drago mi je jer ste danas ovdje, jer se Kino Edison ne veže samo uz audiovizualnu i scensku umjetnost, već kao što vidimo, ide puno šire od toga”; naveo je ravnatelj Kina Edison Ivan Gojmerac.

Ravnateljica Nikola Tesla Experience Centra Martina Marušić Britvec: “Ova konferencija pokazuje koliko su važne inovacije, novi alati, kako motivirati djecu da budu još bolji. Zašto smo baš u Karlovcu? Upravo radi Nikole Tesle, koji je inspiracija, a mi smo lokacija koja okuplja znanje i inovacije.”

Zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar: “Nema djeteta koje za nešto nije stvoreno i predodređeno. Mi smo 2017. godine pokrenuli projekt KaRaddar jer smo htjeli da djeca razvijaju kreativnost u robotici, interes za inovacije. Smatram da svi skupa radimo dobru stvar, a ova konferencija je samo nadogradnja našeg rada. Hvala svima koji radite u sustavu odgoja i obrazovanja.”

Sveučilišni profesor i doktor Dragan Primorac: “Mi moramo osigurati budućnost našoj djeci. Nema mjesta za male snove. Želim da svaki učitelj i učenik zapamte da se usudimo sanjati veliko, zbog toga što svaki veliki san mora započeti s nekim malim iskorakom. Upornost je ključni element uspjeha.”

StemKA je STEM konferencija nastala kao idejni projekt OŠ Grabrik i Gimnazije Karlovac. Održana po prvi puta u svibnju 2023. godine, na kojoj su nazočili istaknuti znanstvenici, profesori i STEM stručnjaci.

Ovogodišnja STEM konferencija započela je u četvrtak 16.5., a traje do subote 18.5.2024. Cilj konferencije je popularizacija STEM područja kod nastavnika i učenika. Partneri u projektu su Nikola Tesla Experince Center i Kino Edison. Dio predavanja odvijat će se online, dio uživo, a sudjeluju i kolege profesori iz Slovenije, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Ovaj trodnevni događaj biti će ispunjen inovacijama, interaktivnim radionicama i inspirativnim predavanjima. (Karlovačka županija)