Ministrica poljoprivrede Marija Vučković svečano je otvorila novoizgrađeni vrtić u Velikom Trojstvu sufinanciran iz programa Ruralnog razvoja vrijedan 7,2 milijuna kuna. Vrtić je započeo s radom u travnju ove godine i u njega je upisano više od pedeset mališana. Bio je to zajednički projekt putem kojeg se i dogradila Osnovna škola u Velikom Trojstvu, pa je tako ukupno uloženo u školu i vrtić preko 14 milijuna kuna. Za veliku podršku općinskim projektima te dobru suradnju ministrica Vučković primila je i Povelju počasne građanke općine Veliko Trojstvo.
“Zahvaljujem se na ovom priznanju. Teško mi je o tome govoriti, jer ne mislim da je ono vezano isključivo za posao i dužnost koju nastojim obavljati sa svojim timom savjesno. I dalje ćemo nastojati svoj posao obavljati savjesno i ispunjavati izazovne ciljeve koji su nam dati, a prije svega jačati naše poljoprivrednike, kao i hrvatski lanac opskrbe hranom“, naglasila je ministrica Marija Vučković i izrazila želju da u bilo kojoj životnoj situaciji ili ulozi uvijek ostanu u prijateljskim odnosima.

„Ovo je jedan prelijepi dio današnjeg radnog posjeta ministrice, a odnosi se na otvorenje vrtića u Velikom Trojstvu. Zadovoljstvo mi je biti ovdje, jer kad vidim ovu mladost i ovu dječicu onda svi problemi s kojima se borimo postanu mali. Čestitam i dosadašnjem načelniku i sadašnjem načelniku sa suradnicima na svemu što rade za općinu Veliko Trojstvo“, naglasio je prilikom otvorenja vrtića župan Marko Marušić.

Uz ministricu Vučković javna priznanja u vidu Plakete Općine Veliko Trojstvo primili su i Javna ustanova Razvojna agencija Bjelovarsko-bilogorske županije i Lokalna akcijska grupa Sjeverna Bilogora.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ukupno je 11 ovakvih projekata potpore dječjim vrtićima u vrijednosti većoj od  60 milijuna kuna, od čega je isplaćeno preko 40 milijuna kuna, dok je na razini Hrvatske riječ o više od 200 projekata ulaganja u dječje vrtiće ukupne vrijednosti odobrene potpore od milijardu kuna. (Bjelovarsko-bilogorska županija, Ministarstvo poljoprivrede)