Promovirano je novih 16 majstora koji su unazad godinu dana položili majstorski ispit u Obrtničkoj komori Bjelovarsko-bilogorske županije.
Jedan od njih je i Matija Huklin iz Vrbovca koji već 6 godina ima obrt za instalacijske usluge MM instalacije. Prvi majstorski ispit položio je 2014. godine, a sada se odlučio za još jedan, instalatera vodovoda, grijanja i klimatizacije: „Majstorski ispit znači puno i zbog klijenata koje žele znati da je majstor školovan. Preporučio bih svima, tko ima volje i mogućnosti da položi, jer to nije naodmet. Posla ima i više nego dovoljno“, rekao je Huklin.
Majstorsku diplomu kojom se dokazuje najviši stupanj obrazovanja za obrtnička zanimanja dobila su 3 frizera, 4 automehaničara, 3 vodoinstalatera i instalatera grijanja i klimatizacije, 2 strojobravara, i po jedan vodoinstalater, bravar, plinoinstalater i stolar.
„Nedostaju nam mlade snage. Sve više nas ima sredovječnih, ako ne i starijih u statistici Obrtničke komore. Mladi ljudi su dobro došli, donijet će novu energiju i održati ovu našu organizaciju“, istaknuo je Goran Grgić, predsjednik Obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske županije.
Ono što veseli je podatak da usprkos koronakrizi broj obrta u našoj županiji raste: „Imamo 48 obrta više u ovoj u odnosu na lanjsku godinu. Razlog za optimizam je i to što je u prvih 8 mjeseci ove godine otvoreno 37 obrta više nego u istom razdoblju prošle godine. To je dobar put, a pohvale idu i Obrtničkoj komori i našim obrtnicima koji su nam iznimno važni jer pune proračun, uvijek su nam na raspolaganju i ovisimo o njihovim uslugama“, rekao je župan Marko Marušić. (FB Bjelovarsko-bilogorska županija)