Ulaskom u 2021. godinu zakoračili smo i u novo financijsko razdoblje 2021-2027. u kojemu je, kroz dosad najveću financijsku omotnicu Europske unije tešku preko 1 824,3 milijardi eura, Hrvatskoj na raspolaganju više od 25 milijardi eura.

Kako što bolje iskoristiti ovu priliku i povući što više bespovratnih EU sredstava za razvoj općina u narednih sedam godina, tema je prvog u nizu zoom-panela kojega organiziramo na načelnik.hr-u.

Gosti panela su načelnici općina koje su među najuspješnijima u korištenju EU fondova u 2020. godini: Ivica Turić iz Općine Perušić,  Marija Mačković iz Općine Jasenovac, Vjekoslav Belajević iz Općine Nijemci i Ranko Blažević iz Općine Sutivan, te državni tajnik iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić. Raspravu će moderirati naša Lidija Kiseljak.

Cilj panela je promicati uspješne prakse, projekte i upravljanje u našim općinama, te i na taj način potaknuti one uspavane, koji još uvijek nisu prepoznali mogućnosti ili se nisu dovoljno fokusirali na kvalitetnu pripremu projekata – da se probude i uhvate ‘vlak’ za novu financijsku perspektivu.

Panel će se održati preko Zooma, u srijedu 27. 10. s početkom u 10 sati, a moći će se pratiti i preko LIVE streama na FB stranici Župan.hr(m.p.d.)