Zagrebačka županija: Kreće isplata od 5,3 milijuna kuna za potpore poduzetnicima

Kreće isplata 5,3 milijuna kuna bespovratnih potpora za 148 poduzetnika koje će Zagrebačka županija dodijeliti temeljem provedenog natječaja za poticanje razvoja poduzetništva u 2018. godini.

Potpore se dodjeljuju za početak poslovanja poduzetnika, dok se kapitalne pomoći dodjeljuju za povećanje konkurentnosti za proizvodne i za neproizvodne djelatnosti.

Na natječaj, koji je bio otvoren od 23. svibnja do 26. lipnja 2018. godine, mogla su se javiti trgovačka društva, ustanove i obrti subjekti malog gospodarstva definirani Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva (mikro i mali subjekti, i obrti – srednji subjekti malog gospodarstva), koji imaju sjedište na području Zagrebačke županije te prijavljuju projekt koji se realizira na području Zagrebačke županije. Ukupno je zaprimljeno 268 zahtjeva, od kojih je odobreno 148 potpora. 

„Prema posljednjim podacima FINA-e za 2017. godinu, poduzetnici Zagrebačke županije su drugi u Hrvatskoj prema ostvarenom prihodu i neto dobiti. Itekako smo svjesni da se Proračun Zagrebačke županije kvalitetno puni prvenstveno zahvaljujući uspješnom poslovanju naših poduzetnika, što nam onda posljedično omogućuje da podižemo kvalitetu života u našoj županiji – gradimo škole, obnavljamo ceste i razvijamo poduzetničke zone“, rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

„Naše pakete poduzetničkih potpora kreiramo u skladu sa stvarnim potrebama na tržištu, što najbolje potvrđuje velik broj prijava na natječaj“, rekao je Kožić nadodavši kako su već u tijeku pripreme za rebalans Proračuna kojim će se osigurati dodatna sredstva kako bi svi prijavljeni poduzetnici, a koji zadovoljavaju uvjete natječaja, dobili potporu Zagrebačke županije.

Inače, u tijeku je priprema dopisa i ugovora koji će biti poslani korisnicima potpora. Iz Upravnog odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije mole poduzetnike da ukoliko imaju bilo kakvih pitanja ili nejasnoća vezano za namjensko korištenje potpora, da se obrate putem elektroničke pošte na adresu: v.ljubesic@zagrebacka-zupanija.hr ili uog@zagrebacka-zupanija.hr. (Zagrebačka županija)