Zadarska županija: Otvorena oko 6,7 milijuna kuna vrijedna i 7,5 kilometara duga vodovodna mreža u općini Lišane Ostrovičke

U Lišanima Ostrovičkim svečano je obilježen Dan općine i blagdan sv. Nikole Tavelića. Tom su prigodom općinski načelnik Ivica Musić, direktor tvrtke Vodovod i odvodnja d.o.o. Benkovac Hrvoje Bura te predsjednik Općinskog vijeća Zdravko Nimac s hidranta na Braštini simbolično otvorili vodu iz novog vodovodnog cjevovoda. Radi se o sekundarnoj vodovodnoj mreži za 220 priključaka.

„​Riječ je o projektu vrijednom 6.665.256 kuna, bespovratnih sredstava osiguranih iz europskih fondova, točnije mjere 7.2.1. Sve potrebne predradnje je izvršila Općina, dok je na projektu radila Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA. Izgradilo se 7,5 kilometara vodovodne mreže, a izvođač radova bila je Vodoinstalacija Zadar“, otkrio je načelnik općine Ivica Musić najavivši da je u realizaciji druga faza projekta koja će biti otvorena do kraja sljedeće godine.

Simboličnim presijecanjem vrpce otvoren je i nogostup oko 800 metara dužine, od državne ceste D56 do općinske zgrade, u vrijednosti od 621.000 kuna.

„​Preko natječaja Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije odobreno je sufinanciranje projekta u iznosu od 400.000 kuna. Županijska uprava za ceste je uložila dodatnih 197.000 kuna, dok je razliku od 24.000 kuna i projektnu dokumentaciju osigurala Općina“, dodao je Musić.

Zadarska županija vodi računa o tome što se događa u jedinicama lokalne samouprave pružajući, u skladu sa svojim financijskim mogućnostima, potporu razvojnim projektima lokalne samouprave, kazao je, između ostalog, u svojem obraćanju zamjenik župana Šime Vicković, izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića.

„​Ovo je ruralni kraj i temeljna djelatnost njegovih žitelja je svakako poljoprivreda, a nje nema bez vode. Zadarska županija je 2017. godine potpisala s Agencijom za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Ugovor o financiranju Izgradnje sustava navodnjavanja Lišansko polje za što je iz Programa ruralnog razvoja RH osigurano ukupno više od 32 milijuna kuna. Proveden je postupak javne nabave te je gradnja sustava navodnjavanja u tijeku. Značajno je istaknuti i aktivnost naše agencije za razvoj ZADRA NOVA koja je pomogla općini u prijavi više važnih projekata“, naglasio je Vicković koji je tom prigodom načelniku Musiću uručio darovnicu Županijske uprave za ceste u iznosu od 70.000 kuna. (Zadarska županija)