Vukovarsko-srijemska županija: Veliko priznanje Međunarodnog olimpijskog odbora

Na Dan hrvatskog sporta, Županijski savez sportova Vukovarsko-srijemske županije primio je trofej za svoj rad, kao jedna od najbolje organiziranih lokalnih sportskih zajednica u Republici Hrvatskoj.

Dobitnici su mnogih priznanja za svoj rad, a ove godine i Trofeja  međunarodnog Olimpijskog odbora “SPORT BEZ GRANICA”. Trofej  im  je  dodijelio  počasni predsjednik HOO i počasni član MOO, Antun Vrdoljak. U ime  Županijskog saveza športova Vukovarsko-srijemske županije, na Velikom  danu  hrvatskog  sporta, trofej su primili predstavnici  Saveza: Luka  KalinićMiroslav Vitković i Mario Meštrović.

Županijski savez sportova Vukovarsko-srijemske županije u vrhu je hrvatskih sportskih zajednica. Uključeni su u sve projekte HOO, od sportske škole do olimpijskih igara,aktivnih zajednica, obilježavanja MOD, HOD itd. Ovaj Županijski savez posebno je istaknut zbog projekata socijalne uključenosti pripadnika različitih zajednica.

Njegujući suživot i mirnu reintegraciju od samog završetka rata u Hrvatskoj, pomažu u obnovi i izgradnji  sportske  infrastrukture nakon katastrofalnih poplava u Županiji, i kao takvi su perjanica sporta na lokalnoj razini u Republici Hrvatskoj.

 (Vusz.hr)