Virovitičko-podravskoj županiji odobreno 27 od 30 projekata, ukupne vrijednosti od 31,4 milijuna kuna

U Zagrebu je uz nazočnost potpredsjednika Vlade RH i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, održano potpisivanje ugovora za operaciju 4.1.1. biljna proizvodnja, natječaja na koji je VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije prijavila ukupno 30, a prošlo joj je čak 27 projekata ukupne vrijednosti u iznosu od 31,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

„Ovo je još jedan pokazatelj sjajnog rada naše razvojne agencije VIDRA, koja je kroz svojih deset godina od osnivanja, još od vremena tadašnjeg župana, danas potpredsjednika Vlade i ministra Tomislava Tolušića, a uz punu podršku Virovitičko-podravske županije, uvijek bila na usluzi i našim općinama, gradovima, poljoprivrednicima, poduzetnicima, OPG-ovcima, gospodarstvenicima, a to se vidi i iz ovog posljednjeg natječaja kada u našu županiju, zahvaljujući VIDRA-i dolazi više od 31 milijun bespovratnih kuna“, zadovoljno je podcrtao virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Naime, od ukupno poslanih 30 prijava za njih četiri su već su potpisani ugovori (sektor šećerne repe), a dvadeset troje je predstavnika, s ravnateljicom Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matildom Copić, potpisalo ugovore u četvrtak. Za još dva projekta se očekuju rezultati i ako se sve pozitivno rasplete, VIDRA će na ovoj operaciji proći 29 od 30 projekata.

U četvrtak su ugovore potpisali sljedeći: ZORA, OPG Gordana Pejić, OPG Sven Blažičević, OPG Ivan Gojević, OPG Dražen Goluska, OPG Josip Kolačko, OPG Andreja Puškadija, OPG Tomislav Mijatović, OPG Mario Mudri, OPG Robert Piljek, OPG Josip Gladović, OPG Darko Duvnjak, OPG Zoran Ninčević, PG Titanik, OPG Ivan Mađarević, OPG Snježana Mareković, OPG Franjo Halas, OPG Mađarević Ivice Mađarevića, Plantaže d.o.o., OPG Daniel Novosel, OPG Ivan Bušljeta i OPG Vlado Šimatović.

Uglavnom se radi o nabavci poljoprivredne mehanizacije i strojeva, izgradnje objekata i skladišta vezanih za poljoprivrednu proizvodnju… (Virovitičko-podravska županija)