Virovitičko-podravska županija: Predstavljen projekt izgradnje posljetiteljskog centra Dravska priča vrijedan 13,1 milijuna kuna

U Informativno edukativnom centru-hostelu Dravska priča u Noskovcima jučer je održana početna konferencija projekta “Posjetiteljski centar Dravska priča – interaktivan, inovativan i svima pristupačan doživljaj prirode”.

Pozdravnim riječima, nazočnima su se obratili ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije Tatjana Arnold Sabo, kao nositelj projekta, pomoćnik direktorice Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Josip Mikolčić, Željka Andrić, ispred Razvojne agencije Vidra i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Darko Žužak, a konferenciji je nazočio i načelnik Općine Čađavica, Mirko Rončević. Prigodne riječi nazočnima je uputio i Josip Hren, načelnik Sektora za zaštićena područja i ocjenu prihvatljivosti u Upravi za zaštitu prirode, Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Projektne aktivnosti okupljenima je prezentirala ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije Tatjana Arnold Sabo. Navedeni projekt se provodi u suradnji sa Prirodoslovno matematičkim fakultetom u Osijeku, Odsjek za biologiju te Udrugom osoba s invaliditetom Slatina. Projekt se sufinancira bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (Operativni program Konkurentnost i kohezija), u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Promicanje održivog razvoja prirodne baštine”. Ukupna vrijednost projekta je 13,1 milijuna kuna, uz sufinanciranje od 85%, što iznosi 11,2 milijuna kuna. (virovitica-nature.hr)