Splitsko-dalmatinska županija: Otvorena nova škola u Solinu vrijedna više od 45 milijuna kuna

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban jučer je otvorio u solinskome naselju Ninčevićima novoizgrađenu Osnovnu školu kralja Zvonimira, vrijednu više od 36 milijuna kuna, a s opremom i zemljištem oko 45 milijuna, čiju su izgradnju financirali Županija i Grad Solin.

 Školu će pohađati 460 učenika kojima je na raspolaganju više od šest tisuća metara četvornih. Osim školske zgrade, izgrađena je i dvodijelna školska dvorana, teretana, vanjsko igralište i veliko parkiralište. U školi će 19 učenika prvi put u tom najmlađem gradu u Hrvatskoj na produženi boravak.

 Župan Blaženko Boban podsjetio je kako je projekt pratio dok je bio gradonačelnik Solina, pri čemu je nailazio na mnoge prepreke. Za novu je školu grad Solin, rekao je Boban, osigurao zemljište, infrastrukturu, projekt i sve dozvole potrebne za izgradnju te suglasnost ministarstva.

"U mom mandatu što gradonačelnika, što župana, u Solinu su se otvorile dvije osnovne škole. To je jedini takav grad u Hrvatskoj, ali devet godina zaredom je najmlađi grad u Hrvatskoj i to je zaslužio. Na to smo jako ponosni i zato treba mnogo ulagati. Nadam se da će ova škola biti primjer drugim lokalnim zajednicama kako ulagati jer ovdje prvi put postoji i cjelodnevni boravak, imamo sportsku dvoranu, vanjsko igralište, zatvoreno parkiralište, ovo je jedna od najsuvremenije informatički opremljenih škola, svaka učionica ima pametnu ploču. Sretni smo i ponosni, ali Solin i njegovi stanovnici su to zaslužili", kazao je župan Blaženko Boban.

 Istaknuvši kako i današnje otvorenje još jedne osnovne škole u tom gradu potvrđuje da je Solin najmlađi grad u Hrvatskoj, gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević je rekao kako ga veseli što će sutra nova škola otvoriti svoja vrata učenicima kojima nudi sav potreban sadržaj, od potpuno opremljenih dvadesetak učionica, do ostalih sadržaja koji su potrebni djeci kako bi mogla učiti i stjecati znanja u najboljim i najprimjerenijim uvjetima.

“Zadovoljan sam što mi, za razliku od mnogih drugih sredina, imamo slatke brige i dovoljan broj djece i učenika. Nadam se da već možemo razmišljati, ako ne o petoj osnovnoj, onda barem o srednjoj školi”, izjavio je gradonačelnik Ninčević. (Splitsko-dalmatinska županija)