Sisačko-moslavačka županija ima jedan od pet najkvalitetnijih projekata u Europskoj uniji

Nakon nedavno dobivenog priznanja za projekt „Pun ceker-kupujmo lokalno“,  još jedno priznanje za Sisačko moslavačku županju i Razvojnu agenciju „Si-Mo-Ra“, nagrada za  projekt „Pismo“, razvoj Poduzetničkog inkubatora  Sisačko moslavačke županije „PISMO“, čije će središte biti u Novskoj.

Priznanje je u Zagrebu u sklopu provedenog natječaja, inicijative „Neka zvijezde sjaje“, uručila, Ivana Maletić, zastupnica u Europskom parlamentu,  direktoru županijske Razvojne agencije  „Si-Mo-Ra“, Mariju Čelanu.

Projekt „Pismo“ jedan je od 5 nagrađenih koje je stručna komisija odabrala između pristiglih na natječaj, najkvalitetnijih primjera dobre prakse u Europskoj uniji.

"Neka zvijezde sjaje", europski projekt je pokrenut kao zajednička inicijativa devet zastupnika Europskog parlamenta, „ s ciljem poticanja europskog zajedništva i solidarnosti te promicanja i povećanja vidljivosti rezultata kohezijske politike“.

Prije dodjele nagrade u Zagrebu i hotelu Westin održan je i okrugli stol na kojem su sudjelovali, ministar financija Zdravko Marić, ministar uprave Lovro Kuščević, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac te zastupnica u parlamentu EU-a Ivana Maletić.

- Za budući Poduzetnički inkubator Sisačko moslavačke županije „PISMO“, obnoviti će se stara zgrada pokraj pošte u Novskoj, a za potrebe i zgrada pokraj nove Gradske tržnice.

Putem natječaja „Razvoj poslovne infrastrukture“ iz europskih fondova za uređenje radnih prostora, površine od preko 1300 prostornih metara, za profesionalni video  i glazbeni studio, virtualni studio s „ coworking“  prostorom  uz 13 uredskih prostorija,  dodijeljeno je oko 20 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova, naveo je Mario Čelna, direktor „Si-Mo-Re“.

Novljanima je projekt već predstavljen, u suradnji Razvojne agencije „Si-Mo-Ra“ i Grada Novske, Novska postaje središte razvoja „gaming“ industrije, najbrže rastuće industrije u svijetu, a prema riječima Marina Piletića, gradonačelnika, „razvoj ovog projekta je prilika za mlade ljude  i za njihovu dodatnu edukaciju“.

Sve informacije zainteresirani su mogli ovih dana dobiti i na štandu županijske Razvojne agencije  „Si-Mo-Ra“ tijekom „Sajma obrtništva Novska 2017“. 

(Novska.hr)