Primorsko-goranska županija: Župan Komadina traži od Vlade pojačanje policijskih snaga zbog sve većeg broja nereda ilegalnih migranata

Zbog sve većih problema s devastacijama i provalama u obiteljske kuće i vikendice, te planinarske i lovačke domove u goranskom dijelu Primorsko-goranske županije od strane ilegalnih migranata, župan Zlatko Komadina poslao je pismo predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću u kojem traži da se razmotri mogućnost dodatnog angažmana policijskih snaga u tim dijelovima Županije, kao pomoć PU Primorsko-goranskoj. 

'Provale i devastacije u obiteljske kuće i vikendice, planinarske i lovačke domove,  nažalost su sve češća pojava i izazivaju uznemirenost i osjećaj nesigurnosti u tom inače mirnom i pitomom kraju, u kojem su ljudi oduvijek otvoreni za druge, goste, prolaznike i dobronamjernike. Siguran sam isto tako da kao i svi mi suosjećaju s ljudima koji su morali napustiti svoje domove i traže bolji život na europskim prostorima te da su spremni pomoći svakom tko im pokuca na vrata. Ali se, razumljivo, teško mire s činjenicom da im bilo tko provaljuje zaključana vrata njihovih domova' - stoji u dijelu pisma župana Komadine poslanom premijeru.

Pa upravo zato, zbog sigurnosti  sugrađana te preveniranja mogućih incidentnih susreta i situacija,  traži od Vlade mogući pojačanje poliicijskih snaga. (Primorsko-goranska županija, L.K.)