Primorsko-goranska županija: Započela izgradnja studentskog kampusa u Iki

Položen je kamen temeljac za budući Kampus u Iki čime je započela izgradnja aneksa zgrade Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu. Početku realizacije projekta prethodile su brojne pripremne aktivnosti poput izgradnje nove pristupne ceste, izrade projektne dokumentacije, dobivanja potrebnih suglasnosti i preuzimanja financijskih obveza na teret državnog proračuna.

Župan Komadina istaknuo je da Sveučilište i Županija imaju dugu suradnju, te zahvalio Ministarstvu znanosti i obrazovanja na učešću u projektu. Pohvalio je dugogodišnju tradiciju Fakulteta gdje se obrazuju budući turistički djelatnici.

Ministrica Divjak istaknula je da koliko god razmišljali o prekrasnim zgradama i modernom uređenju, ako u tim prostorima ne obitava dobar duh, onda zgrada nema koristi. „Ja sam sigurna da je ovdje upravo obrnuto,“ zaključila je ministrica.  

Prisutnima su se obratili i dekanica Fakulteta Dora Smolčić-Jurdana, rektorica Snježana Prijić-Samaržija i gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić.

Aneks zgrade fakulteta ukupne planirane bruto površine 1.250 m2 gradi se neposredno iza postojeće zgrade Fakulteta sa kojom će toplom vezom biti povezan u jedinstvenu funkcionalnu cjelinu. Aneks je u potpunosti namijenjen studentima, te se u novom  prostoru planira smještaj pet predavaonica, suvremena knjižnica sa čitaonicom i prostor za studente.

Vrijednost projekta je 14,8 milijuna kuna, a izvođač je građevinska tvrtka GP Krk. Ministarstvo znanosti i obrazovanja sufinancira projekt iznosom od 7 milijuna kuna, Sveučilište u Rijeci s 2,2 milijuna kuna, dok je preostali iznos osigurao FMTU. 

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Sveučilišta u Rijeci jedinstvena je visokoobrazovna institucija za edukaciju kadrova za turizam i ugostiteljstvo s tradicijom dugom više od  pedeset godina na kojoj je diplomu steklo više od 15 tisuća studenata koji danas svojim znanjima aktivno doprinose razvoju hrvatskog turizma. (Primorsko-goranska županija)