Primorsko-goranska županija: U Lječilištu Veli Lošinj otvoren Centar zdravlja Magnolija

U Lječilištu Veli Lošinj održana je svečanost otvorenja novouređenog Centra zdravlja Magnolija. Uz prigodni program u kojem su nastupala djeca OŠ Maria Martinolića Mali Lošinj i Područne škole Veli Lošinj, uzvanicima su se obratili župan Zlatko Komadina, ministar turizma Gari Cappelli, državni tajnik ministarstva zdravstva prim. Željko Plazonić dr. med., gradonačelnica Grada Malog Lošinja Ana Kučić i ravnateljica Lječilišta Veli Lošinj Renata Žugić.

Kapitalni projekt Primorsko-goranske županije „Revitalizacija Lječilišnog centra Veli Lošinj“ jedan je od najvećih investicijskih zahvata u objekte zdravstva, istaknuo je župan Zlatko Komadina. Dodao je kako ova ulaganja imaju za cilj brendiranje same Ustanove, otoka Lošinja, ali i regije Kvarner kao destinacije zdravstvenog turizma.

„U svim našim zdravstvenim ustanovama digli smo razinu usluga rehabilitacije i prevencije tako da smo po uslugama zdravstvenog turizma danas najrazvijenija hrvatska županija. Slijedi još uređenje parka oko Lječilišta kao i prostora kuhinje u što planiramo uložiti još oko 10 milijuna kuna, a sama Ustanova nastavit će ulaganja u kvalitetu smještajnih kapaciteta“, rekao je župan.

Rekonstrukcijom i nadogradnjom medicinskog trakta s hidroterapijom, završena je II. faza projekta, vrijedna oko 17 milijuna kuna. U rekonstruiranom objektu ustrojen je Centar zdravlja Magnolija u kojem će se pružati specijalističkokonzilijarne usluge dermatologije i venerologije, fizikalne medicine i rehabilitacije te fizikalne terapije.

Rekonstruirani objekt sastoji se od podruma, prizemlja, prvog kata i potkrovlja. U potpunosti je prilagođen osobama s invaliditetom i europskim standardima uređenja medicinskih prostora te u cijelosti opremljen uredskom i potrebnom medicinskom opremom. Nalazi se na rubnom području kompleksa Lječilišta Veli Lošinj (na rubu jedinstvenog gaja magnolija), a ukupna površina rekonstruiranog objekta je 1.763,18m².

U rekonstruiranom objektu, Lječilište Veli Lošinj unaprijedit će svoje usluge u svim aspektima i snažnije se razvijati kao klimatsko lječilište s ciljem jačanja lječilišne djelatnosti i lječilišnog turizma te uspješnog poslovanja. U Centru zdravlja Magnolija pružat će se medicinske usluge uz korištenje prirodnih ljekovitih činitelja i postupaka fizikalne terapije s ciljem liječenja, očuvanja i unapređenja zdravlja te odmora.

Provodit će se programi liječenja dišnih putova i astme, programi liječenja alergija, programi liječenja oboljenja kože i poboljšanja stanja kože kroz dermatologiju i medicinsku kozmetologiju, programi liječenja psorijaze, programi rehabilitacije lokomotornog sustava, preventivni programi oboljenja kardiovaskularnog sustava, tretmani ublažavanja utjecaja stresa Adamićeva 10/IV, HR-51000 Rijeka T ++385 51 351602 F ++385 51 351646 E pgz.mediji@pgz.hr W www.pgz.hr uz različite programe za povećanje otpornosti i regeneraciju organizma, usvajanja zdravih životnih navika i programi održanja vitalnosti za osobe treće dobi.

Provodit će se djelatnosti ugovorene i financirane od strane Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje RH (HZZO) odnosno specijalističko-konzilijarne djelatnosti u svrhu pružanja zdravstvenih usluga iz osnovnog zdravstvenog osiguranja. (Primorsko-goranska županija)