Primorsko-goranska županija: Počinje 6 milijuna eura vrijedan projekt ulaganja u luku Rijeka i terminal za rasute terete Bakar

U prostorima Lučke uprave Rijeka svečano je potpisan Ugovor za izvođenje radova na projektu "Unaprjeđenje infrastrukture luke Rijeka – Terminal za rasute terete Bakar". U ime Primorsko-goranske županije svečanom potpisivanju nazočio je župan Zlatko Komadina, a prisutnima su se obratili ravnatelj Lučke uprave Rijeka Denis Vukorepa, zamjenik predsjednika Uprave Duško Grabovac , gradonačelnik Grada Bakra Tomislav Klarić, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Župan Zlatko Komadina pohvalio je investiranje u lučku infrastrukturu koja će  otvoriti nova radna mjesta  i  doprinijeti razvoju Republike Hrvatske kao najvažnijeg prometnog pravca prema srednjoj Europi. "Važno je da promet bude integrirana priča, da se prometni mozaik slaže i s vremenom obnovi infrastruktura jer se tehnologija prometa i pravci mijenjaju, a konkurentnost je ta koja se mora održati.  Pohvaljujem dosadašnja ulaganja, nastavit ćemo i dalje s natječajima te vjerujem da ćemo imati bolju sliku gospodarstva ovoga kraja nego što je to bilo do sada", rekao je Komadina.

Projekt “Unaprjeđenje infrastrukture luke Rijeka – Terminal za rasute terete Bakar“ (POR2CORE-BCTB) je zajednički projekt Lučke uprave Rijeka i Luke Rijeka d.d. Ukupna vrijednost projekta iznosi 6.094.664,00 EUR-a, sufinancira se iz Instrumenta za povezivanje Europe (Connecting European Facility - CEF) s udjelom od 85%. 

Projekt omogućuje rekonstrukciju dotrajale željezničke infrastrukture na području terminala za rasute terete Bakar te se razvija paralelno s drugim projektima unaprjeđenja željezničke infrastrukture na području luke Rijeka čime će se pridonijeti poboljšanju lučkih aktivnosti i olakšavanju prijevoza roba.

Ugovor obuhvaća radove na rekonstrukciji kolosijeka, prometnih i skladišnih površina i prateće komunalne infrastrukture na području terminala za rasute terete u Bazenu Bakar.