Primorsko-goranska županija: Novčane nagrade najboljim odgojno-obrazovnim ustanovama i djelatnicima

Povodom svjetskog dana učitelja Primorsko-goranska županija prošli je tjedan, na svečanosti u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja, nagradila svoje najuspješnije odgojno-obrazovne ustanove i djelatnike, a istaknuto je i kako Županija samo ove godine u izgradnju, opremanje te energetsku obnovu škola ulaže preko 50 milijuna kuna.

Za najuspješniju odgojno-obrazovnu ustanovu konkuriralo ih je 8, dok su za najuspješnijeg djelatnika pristigla 22 prijedloga. Županijsko povjerenstvo za dodjelu Županijske nagrade izabralo je 3 ustanove te 6 odgojno-obrazovnih djelatnika. Iznos ovogodišnje nagrade je za svakog djelatnika 3 tisuće kuna, a za svaku ustanovu 4 tisuće kuna. U kategoriji najuspješnijih odgojno-obrazovnih ustanova nagrađeni su Dječji vrtić Vladimir Nazor, Kastav, Osnovna škola Pećine te Ugostiteljska škola Opatija. Najuspješnijim odgojno-obrazovnim djelatnicima proglašeni su Sanja Stambul Brajković iz Dječjeg vrtića Vladimir Nazor, Kastav, Irena Peić Rančić iz Osnovne škole Nikola Tesla, Ivana Balaško iz Osnovne škole Gornja Vežica, Nadja Poropat iz Osnovne škole Dolac, Danijel Vrbanc iz Željezničke tehničke škole Moravice te Patricija Nikolaus iz Gimnazije Andrije Mohorovičića.

„Ovime pokazujemo da nam je stalo, da su nam važni, na ovaj dan pokazujemo zahvalnost za sve što čine za mlade, jer mladi su cijela naša budućnost,“ zaključila je pročelnica Edita Stilin te istaknula kako Županija tradicionalno na Svjetski dan učitelja nagrađuje najbolje. 
Zamjenica župana Marina Medarić dodala je da su nastavnici uglavnom zatvoreni u 4 zida učionice te je ovo prilika da im se javno zahvali za njihov rad, a važno je biti dobar učitelj kako bi se djeci već na početku školovanja usadile prave vrijednosti. 

U ime nagrađenih zahvalila se ravnateljica Dječjeg vrtića Vladimir Nazor Kastav Helena Ninković Budimlija. U prigodnom programu nastupili su učenici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova  Sergej Božić, Zelda Bašić, Imran Duraj, Ivan Jurlina, Domagoj Živković, Dalia Cossetto, Isabella Valenčić, Alida Cossetto, Petra Zoretić te Marin Jurlina i učenici OŠ Nikola Tesla Ema Antonić, Katja Brusić, Mara Vidačković, Almas Zafar te Domagoj Markoč, a program je vodila učenica 8. razreda Osnovne škole Frane Petrića Cres Nina Bucul. (Primorsko-goranska županija)