Primorsko-goranska županija nabavila nove ultrazvučne aparate i drugu medicinsku opremu za ambulante na Cresu, Krku, Lošinju i Rabu

Stanovnici Cresa dobili su novi ultrazvučni aparat sa sondama u sklopu projekta “Unaprijeđenje primarne zdravstvene zaštite na otocima Primorsko-goranske županije”. Zajednički je to EU projekt vodećeg partnera Primorsko-goranske županije i Doma zdravlja PGŽ vrijedan ukupno preko 3 milijuna kuna. U sklopu projekta, nabavljen je, između ostalog, i ultrazvučni aparat vrijedan 216 tisuća kuna.

U sklopu projekta nabavlja se medicinska i informatička oprema ukupne vrijednosti 2.258.333 kuna. 

Uz UTZ aparat sa sondama  za ambulantu Cres - ispostava Mali Lošinj, nabavljen je isti takav aparat za ambulantu Krk.

Ispostava Doma zdravlja na Krku dobila je i digitalni  RTG uređaj te opremu za stomatološke ordinacije za ambulante Vrbnik i Krk. Isto je dobila i ispostava na Rabu. Defibrilatori AVD  kupljeni su za ispostave Krk, Rab i Mali Lošinj uz raznu medicinsku opremu. Za Krk i Rab u tijeku je nabava opreme za oftalmološke ordinacije. 

Kroz ovaj je projekt planirana i izgradnja vertikalno podizne platforme i ugradnja podne signalizacije za slabovidne osobe u ispostavi Doma zdravlja PGŽ u Malom Lošinju čija je ugovorena  vrijednost 466.461,25 kuna. 

Primopredaji UTZ aparata uz župana Zlatka Komadinu i zamjenicu župana Marinu Medarić, prisustvovali su i pomoćnik ministra zdravstva dr.sc. Mate Car, zamjenik gradonačelnika Cresa Marin Gregorović i ravnatelj Doma zdravlja PGŽ Vladimir Mozetič. (Primorsko-goranska županija)