Primorsko-goranska županija: 40 milijuna kuna za razvoj Platka

Uoči samog početka 8. Sjednice Županijske Skupštine na kojoj je ukupno 14. točaka dnevnog reda, župan Zlatko Komadina novinarima je izjavio kako je ovo laganija sjednica u odnosu na posljednju. Rekao je kako se između ostalog danas predstavlja strateški Projekt Platak.

Župan je najavio da će PGŽ u naredne tri godine u daljnji razvoj Platka uložiti oko 40 milijuna kuna kroz naredne tri godine unutar čega je i projekt sustava zasnježenja. Dodao je kako Županija već nekoliko godina ulaže u infrastrukturu i nove sadržaje na Platku koji je danas već prepoznatljiv brend cjelogodišnjeg izletničkog i rekreacijskog turizma. "Nastavljamo s ulaganjima jer je to ulaganje u zdravlje i zdrav život a naši građani to zaslužuju," rekao je župan.

Županijski vijećnik Hrvoje Burić uoči Sjednice izjavio je kako mu je drago da je postignut konsenzus svih vijećnika Skupštine za daljnja ulaganja u Platak i čestitao županu Komadini na odluci o daljnjem razvoju projekta. Dodao je kako se radi o programskoj podršci i odbacio ponovljene teze novinara o navodnoj koaliciji sa SDP-ovom većinom.

Nakon usvajanja dnevnog reda pročelnik UO za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan detaljno je prezentirao razvoj Projekta Platak od prvih županijskih ulaganja kao u projekcija novih investicija.

Članovi Županijske skupštine podržali su prijedlog odluke o financiranju gradnje sustava zasnježenja i uređenja cjelogodišnjih sadržaja o RSRC Platak.

(Pgz.hr)