Požeško-slavonska županija: Uvode se dva nova vlaka za studente i učenike, a sufinancira se 50% troškova prijevoza

HŽ Putnički prijevoz u suradnji sa Požeško–slavonskom županijom uvodi dva vlaka namijenjena prvenstveno prijevozu studenata i učenika, a koji bi vozili petkom na relaciji Zagreb GK – Požega i nedjeljom na relaciji Požega – Zagreb GK (osim tijekom ljeta).

Vlak na relaciji Požega – Zagreb GK uvodi se za novu akademsku godinu te bi počeo voziti od 08. listopada 2018. godine (ponedjeljak – izuzetno zbog državnog blagdana). Ostalim terminima vlak bi vozio nedjeljom prema Zagrebu. Vlak na relaciji Zagreb GK – Požega vozi petkom, a s vožnjom požinje 12. listopada. 

Požeško – slavonska županija sufinancira prijevoz redovnih studenata i učenika srednjih škola koji se školuju u Zagrebu za zanimanja za koja se ne mogu školovati u srednjim školama na području Županije, s prebivalištem na području Županije čije je polazište ili odredište Požega ili Pleternica za Zagreb u iznosu od 50% od redovne prijevozne cijene za pojedinačna putovanja prema cijenama HŽ Putničkog prijevoza koje vrijede na dan kupnje prijevozne karte.

HŽ Putnički prijevoz će navedenim korisnicima odobriti povlasticu u iznosu od 50% od redovne prijevozne cijene za pojedinačna putovanja koje vrijede na dan kupnje prijevozne karte. (Požeško-slavonska županija)