Osječko-baranjska županija: U Industrijskoj zoni Nemetin otvoren najveći privatni labaratorij za kontrolu kvalitete hrane u Hrvatskoj

Tvrtka Inspecto d.o.o. Osijek - specijalizirana kontrolna kuća s 19 godina iskustva u pružanju cjelovitih usluga u kontroli robe i laboratorijskih ispitivanja u Republici Hrvatskoj i inozemstvu – u Industrijskoj zoni Nemetin otvorila je novi, ujedeno i najveći privatni laboratorij za ispitivanje kakvoće hrane i poljoprivrednih proizvoda u Hrvatskoj. Na svečanosti otvaranja nazočili su ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, župan Ivan Anušić, gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić i drugi uzvanici. 

Svečano otvaranje novog laboratorija održano je i povodom obilježavanja 20 godina rada ove tvrtke koja godišnje obavi više od 60.000 laboratorijskih nalaza za hrvatske i inozemne partnere. U laboratorij je uloženo 24,5 milijuna kuna od čega je 45 posto bespovratnih sredstava Europske unije. U laboratoriju je zaposleno 73 djelatnika, uglavnom inženjera i tehničara kemije, poljoprivrede i prehrambene tehnologije. Njihove usluge mogu koristi obiteljska poljoprivredna gospodarstva, poljoprivredne tvrtke i prehrambena industrija, a - kako je rekao direktor Inspecta d.o.o. Ante Nevistić - nude i savjete tvrtkama kako unaprijediti kvalitetu proizvodnje. (Osječko-baranjska županija)