Šibensko-kninska županija: Bez grada Šibenika, ulaganja iz EU fondova vrijedna su 500 milijuna kuna

U okviru Dana regionalnog razvoja i fondova EU, ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marka Pavića u pratnji župana Gorana Pauka i gradonačelnika Željka Burića obišao je Sajam EU fondova u Šibeniku.

Sajam je okupio 30-ak izlagača koji su građanima predstavili mogućnosti koje nude EU fondovi. Zainteresirani posjetitelji na razumljiv i pristupačan način mogli su  prikupiti informacije o mogućnostima financiranja iz europskih fondova. Također, posjetitelji su imali priliku kušati autohtone hrvatske proizvode koji nose oznaku „Hrvatski otočni proizvod“.

Ministar Pavić istaknuo je kako EU fondovi mijenjaju Hrvatsku, a povlače se sredstva za projekte iz različitih područja-zdravstvo, prometnu infrastrukturu, školstvo, zapošljavanje itd.

"Nema grada ili općine koji nije povukao neka sredstva iz EU fondova po bilo kojoj osnovi. Drniš se preporodio u turističkom smislu, a Knin se također obnavlja EU sredstvima. Teško je sve nabrojati, ali znamo da u županiji, bez grada Šibenika, imamo oko 500 milijuna kuna ulaganja iz EU fondova", rekao je župan Goran Pauk i naglasio kako su brojna ulaganja u Zagori. (Šibensko-kninska županija)