Ličko-senjska županija: Uspješno provedena prva godina projekta „Obrazovanje jednakih mogućnosti“

Ličko-senjska županija uspješno je provela prvu godinu projekta „Obrazovanje jednakih mogućnosti“ kojim se osiguravaju pomoćnici u nastavi i stručni komunikacijski posrednici učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama kojima je Županija osnivač.

Ovim Projektom Ličko – senjska županija nastoji unaprijediti i povećati uključivanje učenika s teškoćama u razvoju u proces obrazovanja u mjestu njihovog prebivališta u primjerenim programima školovanja i uz kvalitetnu potporu osposobljenih pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika. Na taj način učenicima s teškoćama u razvoju osigurava se pravo na kvalitetno obrazovanje te ih se priprema za samostalno sudjelovanje u društvu i na tržištu rada. Kroz Projekt u školskoj godini 2017./2018. zaposleno je 30 pomoćnika u nastavi za 30 učenika s teškoćama u razvoju.

Ličko-senjskoj županiji osigurano je oko 7,5 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda, a ukupna vrijednost projekta iznosi oko 7,9 milijuna kuna. Ličko-senjska županija tako sufinancira 5% vrijednosti projekta. Trajanje provedbe projekta je četiri godine.

U provedbu projekta u školskoj godini 2017./2018.  uključeno je osam osnovnih i četiri srednje škole: OŠ Luke Perkovića Brinje, OŠ Plitvička Jezera, OŠ S. S. Kranjčevića Senj, OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac, OŠ „Anž Frankopan“ Kosinj, OŠ Kralja Tomislava, OŠ dr. Franje Tuđmana Korenica, OŠ A.G. Matoša Novalja, SŠ Plitvička Jezera, SŠ P. Rittera Vitezovića u Senju, SŠ Otočac i Strukovna škola Gospić. (Ličko-senjska županija)