Krapinsko-zagorska županija: Izdvojeno 118 tisuća kuna za pametne ploče u srednjim školama

Krapinsko-zagorska županija je iz izvornih sredstava ove godine za 118.000 kuna nabavila 9 pametnih ploča za srednje škole kojima je osnivač, a ogledna prezentacija održana je u srijedu, 20. prosinca 2017. godine, u Gimnaziji Antuna Gustava Matoša u Zaboku.

Mogućnosti pametne ploče prezentirane su u sklopu sata biologije kojem su prisustvovali i župan Željko Kolar, zamjenica župana Jasna Petek, zamjenica gradonačelnika Grada Zaboka Valentina Đurek te ravnateljica Gimnazije AGM Bibijana Šlogar. Profesorica Irena Futivićje u sklopu nastavne jedinice Gušteraća i inzulin prikazala kako se preko pametne ploče mogu interaktivno slagati puzzle, gledati filmovi i pretraživati internet, a učenici su preko online kviza i pomoću svojih pametnih telefona na kraju sata testirali naučeno znanje.

Zamjenica župana Jasna Petek istaknula je kako je Krapinsko-zagorska županija ove godine kupila  devet pametnih ploča za devet srednjih škola. „Mnoge naše osnovne i srednje škole imaju već pametne ploče, no bez obzira na to svaka dodatna pametna ploča podiže kvalitetu nastave u tim školama. Nastava s pametnim pločama je za učenike izuzetno privlačna i visoko motivirajuća, kako za učenike, tako i za nastavnike, a rezultat toga je kvalitetno usvajanje znanja“ – rekla je zamjenica župana Jasna Petek i dodala kako Županija u narednom razdoblju planira nastaviti s kupnjom pametnih ploča. „Moram napomenuti kako osnovne i srednje škole u našoj županiji izuzetno dobro koriste nove moderne tehnologije te u županiji promišljamo da u sljedećem razdoblju i za sljedeću školsku godinu krenemo s jednim novim projektom koji bi značio uvođenje novih tehnologija u sve škole i to s novim programima koji omogućavaju kvalitetnu nastavu“ – rekla je zamjenica župana Jasna Petek.

Gimnazija AGM pametnu ploču dobila je u rujnu. Profesori su imali nekoliko edukacija za njezino korištenje, no to ne znači da one završavaju jer tek sad otkrivamo sve mogućnosti“ – rekla je profesorica Irena Futivić i dodala kako su učenici izvrsno prihvatili nastavu s pametnom pločom. Ravnateljica Gimnazije AGM  Bibijana Šlogar istaknula je kako tehnologija pomaže u nastavi, čini ju dinamičnom i atraktivnijom „No bez energije nastavnika i njegovih ideja za osmišljavanje sata nema napretka“ – napomenula je ravnateljica Šlogar

(Kzz.hr)