Karlovačka županija: 2,5 milijuna kuna povučeno je iz Europskog socijalnog fonda za novi projekt dječjeg vrtića Josipdol

Zamjenica župana Vesna Hajsan-Dolinar nazočila je predstavljanju projekta Dječjeg vrtića Josipdol, pod nazivom "Odrastimo sretni u poticajnom okruženju", koji je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda, operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijal", u ukupnoj vrijednosti od 2.520.943,00 kn. Projekt se provodi od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i  socijalnu politiku te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u partnerstvu s Dječjim vrtićem Josipdol.

Projekt se provodi na području Općine Josipdol u trajanju od 30 mjeseci, počevši od 19. studeni 2018. godine - 19. svibnja 2021. godine. Ovim projektom je uveden poslijepodnevni smjenski rad vrtića i omogućen upis 15-tero djece, organizirane su igraonice engleskog jezika, sportska igraonica i folklorna igraonica, u kojima boravi preko 50-tero djece, omogućeno je zapošljavanje osoblja – dva odgojitelja, kuhara, spremača, psihologa, osigurana je dodatna edukaciju djelatnika vrtića, kao i opremljenost samog vrtića. Projektom je povećana razina usklađenosti obiteljskog i poslovnog života mladih obitelji, kao i broj djece obuhvaćen organiziranim programima predškolskog odgoja i obrazovanja, čime je stvoreno poticajno okruženje u Dječjem vrtiću Josipdol. (Karlovačka županija)