Preko pola milijarde ulaganja od 2008.

Hrvatske vode ove godine ulažu 37 milijuna kuna u Bjelovarsko-bilogorsku županiju

Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Valentin Dujmović i župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajspredstavili su planirane projekte i investicije na području Bjelovarsko-bilogorske županije za ovu, ali i iduću godinu.

Djelatnošću vodnoga gospodarstva Hrvatske vode imaju zadatak da se upravljanje vodama nastavi što kvalitetnije i u budućem razdoblju kako bi to dragocjeno bogatstvo, vodu, sačuvali i za buduće generacije. To se, između ostaloga, nastoji postići i kroz jedan od šest vodnogospodarskih odjela koji djeluju na području Republike Hrvatske.

Plan ulaganja Hrvatskih voda u 2018. godini za Bjelovarsko-bilogorsku županiju je preko 37 milijuna kuna.

„U deset godina na području Bjelovarsko-bilogorske županije uloženo je 567 milijuna kuna. Plan za 2018. godinu je ulaganje od 37,5 milijuna kuna“, istaknuo je zamjenik Dujmović.

„Osim toga tu imamo i dva jako bitna ulaganja od pedesetak milijuna kuna, a riječ je o akumulacijama u Ivanskoj i Grubišnom polju“, podsjetio je župan Damir Bajs i na ostale investicije.

Uz domaće projekte provode se i EU projekti, a za aglomeracije veće od dvije tisuće stanovnika, Hrvatske vode moraju osigurati sustav odvodnje. Takvih je u županiji 12 aglomeracija od čega je  sedam u pripremnoj fazi dokumentacije.