Bjelovarsko-bilogorska županija: Završena energetska obnova škole u Siraču, u tijeku je obnova 44 škole vrijednosti 140 milijuna kuna

Posljednjih godina Bjelovarsko-bilogorska županija ulaže velika sredstva u obnovu županijskih škola uspješno koristeći europska sredstva. Prilika je to koju Bjelovarsko-bilogorska županija nije propustila i po povlačenju europskih sredstava za energetsku obnovu škola preko Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost druga je u Hrvatskoj.  Naime, obnavljaju se 44 školska objekta investicije vrijedne gotovo 140 milijuna kuna, a jedna od prvih škola koja je energetski obnovljena je bila upravo škola u Siraču.

Vrijednost cjelokupnog projekta iznosila je gotovo 1,7 milijuna kuna, a projekt obnove podrazumijevao je ulaganja u zamjenu vanjske stolarije te postavljanje nove toplinske fasadne izolacije, čime se ostvaruju značajne energetske uštede koje na godišnjoj razini iznose do čak 50%. Osim toga, Bjelovarsko-bilogorska županija prije nekoliko godina obnovila je krovište na školi u Siraču, a izdvojila je i 100 tisuća kuna za rekonstrukciju centralnog grijanja.

Kako je župan Damir Bajs i najavljivao nakon energetske obnove sve naše škole obnavljaju se i novim namještajem, pa je tako u Osnovnu školu Sirač stigao novi namještaj vrijedan 175 tisuća kuna. Osnovna škola Sirač opremljena je tako novim radnim stolovima, stolicama, ormarićima u svim učionicama, a stigao je i kompletan novi namještaj za školsku zbornicu. Tako sirački osnovnoškolci, njih 115, i njihovi učitelji imaju potpuno uređenu novu školu.

Župan Damir Bajs sa suradnicima je boravio  u radnom posjetu općini Sirač, a u sklopu obilježavanja Dana općine Sirač. Tom prilikom uoči svečane sjednice Općinskog vijeća župan Bajs posjetio je tamošnju Osnovnu školu te županijsku Ustanovu za rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Suvenir Arbor. (Bjelovarsko-bilogorska županija)