PROJEKT JUTARNJEG LISTA, HRVATSKE ZAJEDNICE ŽUPANIJA, UREDA EU PARLAMENTA U HRVATSKOJ I ŽUPAN.HR-A

Biramo najuspješnije županijske EU projekte u Hrvatskoj, prijavite se!

U želji da povećamo razinu osviještenosti građana o dosadašnjem uspješnom korištenju EU sredstava i promocijom najboljih projekata potaknemo pozitivnu konkurenciju i još efikasnije korištenje EU fondova, u suradnji s Jutarnjim listom, Hrvatskom zajednicom županija i Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj pokrećemo Izbor najboljeg županijskog EU projekta u Hrvatskoj.

Prezentacijom uspješnih EU projekata želimo istaknuti doprinos i značaj koji ti projekti imaju u poboljšanju životnih uvjeta lokalne zajednice, krajnjih korisnika te hrvatskih građana u cjelini, odnosno gospodarskog razvoja Republike Hrvatske.

'Hrvatska za razdoblje 2014-2020 ima na raspolaganju čak 10.7 milijardi Eura iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, što u prosjeku iznosi 2529 eura po stanovniku. Od toga najveći dio spada u Europski fond za regionalni razvoj (39,7 %, odnosno 762 617 633 €), čija je svrha promicanje ujednačenog razvoja europskih regija, i Kohezijski fond (23 %, odnosno 442 898 073 €) kojim se financiraju projekti na području transporta i okoliša. Hrvatska je u prethodnoj godini iz EU fondova iskoristila 3 965 054 454 Eura, što je 31% od planiranog iznosa. Zato će Izbor najboljeg EU projekta u suradnji s Hanza Mediom upoznati javnost s projektima koji su uspješno iskoristili sredstva iz EU fondova i doprinijeli razvoju svih hrvatskih županija.', ističe predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk.

Izbor se provodi u trajanju od pet mjeseci tijekom 2020. godine, a bit će obuhvaćeni svi projekti provedeni i/ili završeni u prethodne dvije godine, odnosno u 2018. ili 2019. godini.

Prvi krug izbora bit će od 10. 5. do 10. 6. 2020. i uključuje nominacije koje se provode putem otvorenog poziva svim županijama i županijskim razvojnim agencijama-regionalni na području Republike Hrvatske.

Ocjenjivački žiri će putem online platforme (obrasca) prikupiti nominacije u roku od 30 dana te će nakon zatvaranja nominacija odabrati najbolje projekte, koji će ući u drugi krug izbora.

Drugi krug izbora provodi se od 20. 6. do 1. 10. 2020. U drugom krugu izbora može sudjelovati najviše 20 projekata odabranih u prvome krugu izbora, a najuspješnije odabire ocjenjivački žiri.

 

NOMINACIJA PROJEKTA

Prijave se dostavljaju putem web obrazaca dostupnih na linku:  https://www.jutarnji.hr/specijal/euprojekt2020/

Prijave ---> https://www.jutarnji.hr/specijal/euprojekt2020/

 

Uz informacije navedene u obrascu za prijavu, kandidati mogu učitati ili poslati poveznice na najviše pet dokumenata kako bi istakli i prikazali prednosti prijave.  Prijave moraju biti potpuno ispunjene i podnesene. Sve upite potrebno je uputiti na e-mail adresu EUprojekt@ hanzamedia.hr.

Natječajna dokumentacija kao i pravila, dostupni su na linku. Rok za podnošenje prijava je do 10. lipnja 2020 u 23.59 sati.

Više informacija o natječaju i pravila na linku (M.P.D.)